Wandisolatie

Wandisolatie

De voordelen van wandisolatie

Een groot oppervlakte in de woningen kunnen de buitenmuren zijn. De meeste woningen in onze wijk hebben geen spouwmuren (ruimte tussen de binnen- en buiten muur) waardoor spouwmuurisolatie niet mogelijk is. Een massieve muur kan je in theorie aan de buitenkant isoleren, maar dat is in een beschermd stadsgezicht bij de voorgevel meestal niet toegestaan.


Wat wel een mogelijkheid is, is dat je de gevel aan de binnenkant isoleert. Deze vorm van isolatie levert een energiebesparing op van gemiddeld 6m3 gas per jaar per vierkante geïsoleerde wand.


Wandisolatie is vooral interessant als je een blinde zijmuur hebt, maar kan ook worden toegepast op de stukken muur naast en onder de ramen. Wandisolatie is zeker verstandig als je de ramen in diezelfde wand hebt geïsoleerd.

Materialen

Bij wand-isolatie wordt aan de binnenkant van de gevel een voorzetwand geplaatst met daarachter isolatiemateriaal zoals:

  • Reflectiedekens
  • PIR
  • Vlas. 


Isolatiewaarde

De  isolatie moet een R-waarde hebben van minimaal 3,5. R staat voor 'Resistance' dus hoe hoger de R-waarde hoe beter het materiaal isoleert.


Kosten en besparingen

Voor wandisolatie kan geen richtprijs per vierkante meter worden even. Bij de afwerking van de voorzetwand komt veel maatwerk kijken. De offerte is al altijd op maat.


Bij de RVO krijg je subsidie op wandisolatie van € 19 per m2. Dat bedrag verdubbelt als je 2 maatregelen neemt.


De gasbesparing voor wandisolatie is ongeveer 6m3 gas per jaar per vierkante meter isolatie. Met de prijzen van het energieplafond is dat een besparing van € 9 per m2 geïsoleerde wand.

Webinar Wandisolatie

In dit webinar leggen de isolatiespecialisten uit wat wandisolatie is, welke materialen gebruikt kunnen worden en wanneer het mogelijk en verstandig is om de muren aan de binnenkant te isoleren. Ook de subsidie van de RVO komt aan de orde.

Bedrijven voor wandisolatie

Share by: